Statistik Kunjungan
Total kunjungan sebanyak:
kunjungan sejak 2008.
Untuk melihat rincian kunjungan, silahkan klik di sini.

Hayam Suwir Pedes

Bahan:

  • 2 dada hayam, godog dugi ka asak, suwir kasar
  • 350 ml cipati kentel tina sahulu kalapa
  • 5 lambar daun jeruk
  • 2 batang sereh, geprek
  • 1 cm laja, geprek
  • 2 lambar daun salam
  • 1 sdm ciasem jawa
  • 1 sdt uyah
  • 1/2 sdt pedes bubuk
  • 4 sdm minyak goreng

Lemeskeun :

  • 10 buah cabe beureum
  • 10 sihung bawang beureum
  • 5 sihung bawang bodas
  • 1 sdm gula beureum, sisir
  • 2 cm cikur
  • 1 sdt tarasi asak

Ngadamelna:

  1. 1. Hayam saatos digodog, suwir-suwir. Simpen heula.
  2. 2. Panaskeun minyak goreng, oseng-oseng bungbu nu tos lemes dugi ka seungit. Lebetkeun cipati, hayam suwir, daun jeruk, sereh, laja, salam, ciasem, uyah jeung pedes. Masak dugi ka saat, nyerep, angkat.

Kanggo : 8 urang

Kintunan ti Neng Pupy
urang-sunda.or.id