Statistik Kunjungan
Total kunjungan sebanyak:
kunjungan sejak 2008.
Untuk melihat rincian kunjungan, silahkan klik di sini.

Artikel

Brownies

Bahan:

  • 160 gr tipung tarigu
  • 30 gr tipung cokelat
  • 200 gr cokelat blok (dil??hkeun)
  • 4 siki endog hayam
  • 200 gr gula bodas
  • 200 gr mantega dileehkeun
  • sabungkus paneli
  • kismis sacukupna
  • kacang mede disiksik ipis

Katerangan : Tipung tarigu jeung tipung coklat dicampurkeun

Ngadamelna:

  1. Endog, gula bodas, paneli dikocok nganggo mikser nepi ka bodas budahan.
  2. Tambahkeun tipung tarigu + tipung coklat kana adonan endog. Aduk nganggo sendok kai singka rata
  3. Tambahan deui coklat blok nu geus dileehkeun kana adonan, aduk deui singka rata.
  4. Bagean Kismis dikana adonankeun aduk deui rata. Lebetkeun mantega cair nu tos tiis. Galokeun
  5. Lebetkeun kana loyang nu tos dipulas ku mantega teras ditariguan. satengah loyang we da ngke ge bakal pinuh
  6. Kacang mede diluhureun adonan nu tos dikana loyangkeun.
  7. Sadiakeun open nu tos dipanaskeun (seuneuna sing alit) Lebetkeun adonan kana open. Antosan dugi ka asak seungit. Kinten-kinten 35 mnt atanapi tiasa wae langkung, ngec?k asak henteuna tiasa ditojos nganggo sabangsaning nu tiasa ditojoskeun sapertos sumpit kana kueh.. pami tos garing kuehna… angkat. tamplokkeun kana piring. sip we

Kintunan ti Neng Pupy
urang-sunda.or.id

Bolu Seupan ala Nyi Misnem

Bahan:

  • Tarigu 250gr
  • Endog 250gr
  • TBM (pengempuk kueh) 1sdt
  • Susu cair kentel sagelas
  • Gula bodas 200gr
  • Mun bade nganggo pulas/ontan nya nganggo (teu langkung)

Ngadamelna:
Endog + TBM + gula dikocok dugi ka bodas, ngembang. Tambihkeun tarigu bari tetep dikocok ku mixer, tos kakocok rata, tambihan susu sakedap we dikocokna ari disusuan mah) tos rata teras tambihan pulas/ontan, bade pulas naon wae, bade 3 warna mangga, dipisahkeun heula 3 bagian,
warnaan we hiji hiji, dikana loyang plastikeun nu bolong tengahna. tapi loyangna diminyak kalapaan heula dugi ka sadayana kaminyakan. Nembe adonan di kana loyang plastikeun. bade teu diwarnaan ge teu langkung, da rasanamah sami.. :) kumaha kahoyong bae!! teras tos dikana
loyangkeun, sateuacanna ketang golakeun cai (pami tos panas) teras seupan we adonanna, apal pan ari nyeupan mah? sapertos jiga nyeupan cau, dihandapna cai, tutupan we! kirang langkung 20mntan asak!!!!! angkat we ari tos asak mah, hoyong apal asak henteuna? tojos ku sumpit, pami tos teu napel na sumpit berarti asak!!!

Mangga wilujeng nyobian!!

Kintunan ti Neng Pupy
urang-sunda.or.id

Beef Teriyaki

Bahan:

  • Daging digodog dugi ka asak, tuuskeun. Potong ipis-ipis.
  • Ganas asak, potong dadu.
  • Cabe hejo
  • Kecap
  • Bawang beureum
  • Bawang bodas
  • Pedes
  • Bawang bombay
  • Penyedap rasa)
  • Uyah
  • Pecin
  • Gula beureum.

Ngadamelna:
Bawang beureum, Bawang bodas, Pedes sadayana direndos
Bawang bombay disiksik, cabe disiksik.
Pasak bungbu nu tos direndos, lebetkeun bawang bombay + cabe. Tos seungit, lebetkeun daging siksik. Lebetkeun cai panggodoganana sacekapna. Bungbuan: masako, uyah, pecin, gula beureum, kecap. Ungkeb. Tos bungbuna nyerep, sareng karaosna pas, nembe dibuka. Dugi ka caina nyaatan. Cabena tong layu teuing. Lebetkeun ganas siksik. Galokeun. Pareuman. Siap dituang, tiasa dijantenkeun rencang sangu.

Kintunan ti Neng Pupy
urang-sunda.or.id

Angeun Kacang

Kacang beureum diisikan, dikumbah sing beresih
Bungbu :

  • Bawang beureum 5 sihung disiksik
  • Laja digeprek
  • Daun salam
  • Uyah sacekapna
  • Gula beureum sacekapna
  • Asem sacekapna
  • Tarasi sacekapna
  • Pecin

Ngadamelna:
Kacang dikulub sareng laja, salam, siksik bawang dugi ka hipu.
Tambihan uyah, gula, asem, pecin.. ieu mah kumaha kahoyongna.. pami
semu-semu amis nya gulana seueuran. Gumantung kana seueurna kacang..

Kintunan ti Neng Pupy
urang-sunda.or.id